Az elmúlt 1 hónap margójára...

Szerző: 
lilafeher7

Sziasztok!

Hol is tartottunk? Megvan. Kaposvár felé félúton...

Az MTK ellen aratott küzdelmes, de annál édesebb sikert követően, azzal a nem titkolt szándékkal utazott Kaposvárra csapatunk, hogy az alapszakaszbeli 3.hely megőrzése érdekében, így vagy úgy, de 3 pontot kell szereznünk. Nemcsak a lányok, de mi is tűzben égtünk, hiszen egy újabb idegenbeli túra következett. Sikerült pár óra leforgása alatt ismételten megtöltenünk egy 9 fős kisbuszt, így nem volt kérdés, hogy ez a túra is felejthetetlen lesz! 12 órakor indultunk el Budapestről jónéhány liter alkoholos tartalmú ital társaságában. Verőfényes napsütés közepette az első megállónk a 67-es út mellett volt. A szokásostól eltérően most közösen pisilt a társaság, amit Laci meg is örökített.

 

Kaposvárra érve azonban nem csak az időjárással akadtak gondok, hanem a kisbusszal is. Néhány perces telefonálgatás után jelezték a "központból", hogy "eddig is égett minden fény a műszerfalon", ezért ne foglalkozzunk vele. A hölgy bátor kijelentés tett a fűtött szobából, nekünk viszont nem maradt más csak a reménykedés, hogy tényleg nem lesz semmi gond hazafelé. Ezután a rendkívüli megálló után megkerestük a csarnokot, majd konstatálva, hogy még 2,5 óra van a kezdésig a társaság úgy döntött, hogy éhes, és kellene keresnünk egy olyan helyet, ahol normális áron megfelelő mennyiségű ételt tudunk magunkhoz venni. Kapóra jött, hogy Geri az egyik főiskolai szaktársával találkozik egy pub-ban, ezért mi is betértünk erre a helyre. Mondanom sem kell, hogy rögtön a megérkezés után furcsán néztek ránk, hiszen az ajtó szerintünk nyitva volt, szerintük nem, mi mégis nyitva hagytuk. A pincér azonban megkérdezte, hogy miben segíthet, majd szóltunk, hogy 8 fő részére szeretnénk egy asztalt kérni. Elvonult, majd jó 5-6 perces átrendezés után megkaptuk az asztalunkat. A hely elég puccosan nézett ki, ezért számítottunk arra, hogy a hely kinézetéhez méltó árakkal is dolgoznak majd. A pincér kihozta az étlapot, amibe belelapoztunk, és azzal a lendülettel vissza is adtuk neki, mert az árakat látva úgy éreztük magunkat, mintha Budapesten egy belvárosi étteremben lennénk. Tiszteletből kikértünk 6 pohár sört, és 2 üdítőt, amiért 4300 Ft-ot fizettünk. Ilyen gyorsan még sohasem ittunk sört, mert az érkezésünktől számított 20 percen belül már elhagytuk a helyszínt. A számlát Laci fizette, ezt ezúton is köszönjük neki! Ennyit még ő sem fizetett sohasem egyetlen pohár sörért! 

De éhesek maradtunk. Jobb ötletünk nem volt, ezért Laci visszament, és Geriéktől megkérdezte, hogy merre található gyorsétterem, kifőzde, vagy bármiféle kajálda. A tuti infó nem is váratott magára, mert kb. 4 utcával lejjebb a helyi McDonald's csak ránk várt. Akkora forgalma volt a helynek, hogy az egyik jalapeno-s szendvicset elfelejtették kihozni. Furfangos a magyar, mert volt nálunk még egy blokk, amin szintén volt egy jalapeno-s szendvics(persze ezt kihozták), de Laci reklamációja sikerrel járt, hiszen megkapta mindkét jalapeno-s szendvicset. Mindeközben a caponk már a világáról nem tudott, hiszen a legtöbb alkoholt ő fogyasztotta ezen a túrán. Tudjuk, hogy nem szép dolog, mert igenis a caponak kell példát mutatnia, és vezetnie a csoportot, de kinél nem fordult már elő, hogy engedélyezett egy elhajlási napot? Igaz, Mazsi? 

A kajálás után ismét a csarnok volt a célpontunk. Nagyjából 30 perc volt a kezdésig. Nagyon korrekt hely, nagy lelátóval, ha minden igaz itt játssza a férfi röplabda és a kosárlabda csapat is a mérkőzéseit. Néhány Fanaticsban vásárolt matrica azért landolt a csarnokban! 

A meccsről sokat nem szeretnék írni. Az első szett az akklimatizálódásról szólt, majd a következő két szettben egyértelműsítettük, hogy kié lesz azon a vasárnapon a 3 bajnoki pont. A meccset megnézte néhány helyi szkenneres is, de nem történt semmifajta atrocitás... 

 

A 16.fordulóban hazai pályán a Vasast fogadtuk.. A szeptemberi sorsolást követően tudtuk, hogy hol máshol, ha nem egy hazai pályán megvívott rangadón ünnepelje csoportunk az 1 éves születésnapját. A mérkőzésre egy hatalmas koreóval, és zászlókkal készültünk. Az 1 éves fennállásunk alatt soha nem voltunk ekkora létszámban, mint ezen a mérkőzésen. A csoport invitálására, több, Újpesten prominens személyként tisztelt ember is kilátogatott a mérkőzésre. Köszönjük szépen nekik, hogy az első hívó szavunkra igent mondtak, és jelenlétükkel megtisztelték a csoportot. Itt jelezném, hogy nagyon szívesen látjuk őket máskor is. Sajnos nem úgy sikerült a mérkőzés, ahogy azt elterveztük, mert egy küzdelmes mérkőzésen 3-0-ás vereséget szenvedtünk. A meccs után csalódott volt mindenki, így a csoport döntése értelmében a tüzezést elhalasztottuk.

A mérkőzést követően egy hazai ultracsoportokkal foglalkozó oldalon ez a kép is benne volt a "hét képei" között. A szavazás 3 napig tartott, és ez a koreó zárt az első helyen, többek között megelőzve a diósgyőriek Soporon elleni hazai koreóját vagy a jászberényiek Szolnok elleni koreóját!

 

A 17. fordulóban Miskolcon, a 18. fordulóban pedig a Tungiban a Kecskemét ellen léptünk pályára. Mindkét mérkőzésen sima, magabiztos, és önfeledt játékkal 3:0-ás győzelmet arattunk. 

A 19.fordulóban  - egy pénteki napon - Nyíregyházán vendégszerepeltünk. Ugyan ismételten megvolt a 9 fő, de hétköznap lévén a kisbuszos utazást elvetettük, mert nem tudtunk volna időben elindulni. A túra így is hosszúra nyúlt, pedig csak egyszer tartottunk pihenőt az oda- és a visszafele úton is. Ezen a napon debütáltak a csoport új matricái, melyeket a két megálláskor és a csarnokban is bőszen használtunk. A lányok a 3:1-es sikernek köszönhetően 5 győzelemmel és 1 vereséggel zárták ezt az 1 hónapos időszakot.

Február 6.-án, szombaton - a BP IV.-el való jó viszonyunknak köszönhetően - a csoport meghívást kapott az UVSE, Spartak Volgograd elleni euroliga selejtezős mérkőzésére. Régen voltunk már vízilabda mérkőzésen, így azonnal igent mondtuk. Jó színvonalú, de izgalommentes mérkőzésen 14-6-ra győztek a lányok. Mindhárom mérkőzését megnyerte az UVSE, így csoportelsőként jutott tovább, és előkelő pozícióból várja a folytatást a legjobb 8 között.

Ezután 15 napos pihenő következett, ami még jelenleg is tart. 

A következő mérkőzés február 21.-én, vasárnap 17 órai kezdettel a Tungiban a jelenlegi listavezető, és veretlen Békéscsaba ellen lesz. 

Töltsük meg ismételten a "kanyart", és csináljunk olyan hangulatot, amitől megremegnek a csabai kezek!

Várunk mindenkit sok szeretettel! 

HAJRÁ LILÁK!

ÚJPEST, EGY ÉLETEN ÁT!

BS