Az MTK ellen is begyűjtöttük a három pontot

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. március 02. - 10:45

Csapatunk szombaton, az Extraliga 17. fordulójában, az MTK vendégeként, Budaörsön lépett pályára. A papírforma szerint mi voltunk az esélyesek, de ugye nem felejtjük a szezon elejét, amikor is meglepett minket az MTK. Persze mind a kettő oldalon más volt még a csapat akkor és azóta nyertünk is már, de természetesen az ellenfél maximális tiszteletével léptünk pályára.
A múlt hét sajnos nem a tökéletesség jellemezte csapatunk felkészülésében, mert a sérültek mellett, betegséggel is küzdöttek a lányok, sokan a mérkőzésre se 100%-an tudtak kiállni. Ennek ellenére mindent megtett a csapat, amit tudott és ami most elég volt a győzelemhez.

Ezen előzményekkel kezdődött a mérkőzés, melynek első szettjében lányaink nem hagytak kétséget afelől, hogy nyerni jöttek.Rögtön az elején már 2 pontos előnyre tettek szert, melyet a játszma folyamán növelni tudtak és 4-9-nél, illetve 7-14-nél kénytelen volt Tüth Gábor mind a kettő ideját kikérni. A házigazdákon ez sem segített, lányaink remek megoldásokkal 10 pontra növelték a különbséget, melyet az MTK csak szépíteni tudott ideig- óráig, de végül 15- 25-re a mienk lett az első játszma.

Térfélcsere után ott folytatódott a mérkőzés, ahol abbamaradt. Már 1-4-re is vezettünk, mikor is az MTK megrázta magát, kiegyenlített, 7-7. Innen fej fel mellett haladtak a csapatok, egyik alakulat sem tudott meglépni a másiktól. 16-16 után tudtunk egy kicsit meglépni ellenfelünktől, 16-19. Ezután nem engedtük már ki a vezetést, 19-23 is volt az állás, de az MTK nem adta fel, nagyot küzdve feljöttek 23-24-re, amikor is Kántor Sándor kikérte első idejét. Jót tett a lányoknak, mert a szettlapbdát értékesítették, így a második szett szorosan ugyen, de 23-25-re meglett.

A harmadik játszmában az MTK érezte, hogy lehet keresnivalója, így a második játszma lendületével kezdtek bele a szettbe. Ez ennyire jól sikerült, hogy már rögtön az elején, 4-1-es vezetésnél időkérésre szánta el magát Kántor Sándor. Ekkor még nem hatott a lányokra, mert már 7-2-t is mutatott az eredményjelző. Ekkor a mieink erőrekaptak és zsinórban 5 pontot szereztek és egyenlítettek, 7-7, ami természetesen hazai időkérést hozott. 11-13-nál sikerült ismét meglépnünk a kék- fehérektől és 7 pontos előnyre tettek szert a lányok. 17-24, ami játszma és mérkőzés labda is volt egyben. De az MTK hihetetlen küzdeni akarásról tett tanubizonyságot, mert 7 meccslabdát hárítva 24-24-re egyenlített. A végét fejben a mieink bírták jobban, így 24-26-ra nyerték a játszmát és ezzel a mérkőzést is.

Kántor Sándor így értékelt:
"Gratulálok a csapatnak. A hét nem volt zökkenőmentes, nem tudtunk teljes értékű edzésmunkát végezni. Betegséghullám érte el a csaptot, ezért is volt, hogy az első szett után elfáradtak a lányok. A  lényeg, hogy a három ponttal megyünk haza."

MTK: UTE: 0-3 (15-, 23-, 24-)

A következő mérkőzésünkön hazai pályán fogadjuk a Vasas Óbuda csapatát a Szilágyi utcában, szombaton 18:00 órakor.

Gratulálunk Lányok!
Hajrá Lilák!