Hazai éremeső az UTE Mini Kupán

Szerző: 
Herr Zsuzsanna
Datum: 
2018. november 25. - 22:00

Hazai éremeső az UTE Mini Kupán

 

Vasárnap rendeztük meg a Csokonaiban a 2. OMB fordulót, mely az UTE Mini Kupa nevet kapta.

A két hazai mellet még 4 vendégcsapat szerepelt. Két hármas csoportban kezdtük meg a küzdelmeket két pályán. „A” csapatunk simán verte mindkét ellenfelét és csoportelsőként várta a folytatást.

UTE A – MVSI A 3-0 (75-36)

UTE A – Delta RSE 3-0 (75-36)

„B” csapatunknak nehezebben kezdődött a nap. Első ellenfelük a szegedi torna ezüstérmese, az MTK gárdája volt. Első sorunk bátortalanul, sok hibával játszott, aminek vereség lett a vége. (11-25) Második sorunk már jobban küzdött, de sajnos nem sikerült kicsikarni a győzelmet. (28-30) Újra első sorunk kapott lehetőséget. Ekkorra már „felébredtek” lányaink, amit az eredmény is mutatott. (22-25)

UTE B – MTK 0-3 (51-80)

Második csoportellenfelünk a Nyíregyháza B csapata volt. Sajnos játékunk megint döcögős volt. "Bátortalan játékkal nem lehet meccset nyerni!"

A harmadik szettben lehetőséget kaptak azok is, akik addig kevesebbet játszottak.

UTE B – Nyíregyháza B 0-3 (49-75)

Így második csapatunk csoport harmadikként folytathatta.

 

Következett a rájátszás, ahol a csoport másodikok és harmadikok játszottak kersztbe.

Itt B csapatunk volt érdekelt. Ellenfelünk az érdi Delta csapata volt. Őket már az első tornán térdre kényszerítettük. A lila lányok ezen felbuzdulva bátran, jól játszottak, melynek az eredménye sima továbbjutás volt. Ismét mindenki pályára lépett a csapatban.

UTE B – Delta RSE 2-0 (50-28)

Így már legjobb négy között volt mindkét csapatunk.

Következhetett az elődöntő. „A” csapatunk a Nyíregyháza B csapatával játszott.

Első sorunk simán hozta a kötelezőt (25-13). Második sorunknak megremegett a keze, de végjátékban összekapták magukat a lényok és behúzták a győzelmet érő szettet. (26-24)

UTE A – Nyíregyháza B 2-0 (53-37)

„B” csapatunk újra egyik csoportellenfelével küzdhetett, az MTK csapatával. A reggeli játékhoz képest már jobban muzsikált első sorunk, de sajnos ez se volt elég a győzelemhez. Fejet hajtottunk a jobb csapat előtt. )20-25) Második sorunk sajnos nem tudta felvenni a mérkőzés ritmusát és sima vereséget szenvedett. (13-25)

UTE B – MTK 0-2 (33-50)

Míg „A” csapatunk az arany, addig „B” csapatunk a bronzéremért küzdhetett.

Először a kisdöntőt játszották le a csapatok. A lila lányok ellenfele újból, a másik csoportellenfelük volt (Nyíregyháza B), akitől délelőtt már vereséget szenvedtek. A lányok bátran nekimentek ellenfelüknek. Az egymás utáni sokadik mérkőzéssel a lábukban ellenfelünket viselte meg jobban. Így B csapatunk bravúros játékkal visszavágott ellenfelének és így megszerezte a 3. helyet.

Bronzmérkőzés:

UTE B – Nyíregyháza B 2-0 (50-31)

Következett a torna döntő mérkőzése. Az addigi két veretlen gárda csapott össze a Kupáért. Lányaink ellenfele az MTK csapata volt.

Az első szettbe végig kiélezett küzdelem volt. A végjátékban nálunk volt a 2 pontos előny. (25-23)

Második sorunknak megremegett a keze. Sokat hibáztunk, a görcsös akarásnak vereség lett a vége. (22-25) Újra az első sorok csaptak össze. Itt már határozottabbak voltak a lila lányaink és szép játékkal sikerült győzelemmel zárni a tornát.

 

Az eredményhirdetésen felnőtt csapatunk vezető edzője, Kántor Sándor segédkezett, aki egész nap figyelemmel kísérte a lányok játékát.

 

 

Végeredmény:

  1. UTE A
  2. MTK Budapest
  3. UTE B
  4. Nyíregyháza B
  5. MVSI A
  6. Delta RSE

 

Különdíjasok:

Érmes csapatokból: Borsos Katalin – UTE A

                                     Pogány Kata – MTK Budapest

                                     Szentandrási Szófia – UTE B

A torna legjobb játékosa: Németh Zina – UTE A

 

UTE A: Riesz Lili, Borsos Katalin, Németh Zina, Szilvácsku Lilla, Kollár Kata, Kenyeres Kira, Fülöp Kata, Dávid Zsófia, Salamon Lili, Polgár Lilla, Závecz Lilla, Bányász Mira

Edő: Grózer Anna

 

UTE B:

Szentandrási Szófia, Hangonyi Kendra, Gujzer Sára, Rabócsi Bora, Náday Laura, Gali Réka, Zádori Szaffi, Dobány Ditta, Opitz Réka, Csereklye Anna, Ozsváth Lili, Bérczy Borbála

Edző: Herr Zsuzsanna

 

Gratulálunk a  lányoknak! Ez az eredmény nem születhetett volna meg a Szülők támogatása nélkül, akik egész nap vendéglátásukkal segítették csapatainkat, vendégeinket, amit ezúton is köszönünk!

A 3. OMB fordulónk január 5-én lesz Lőrincen.