HORVÁTH ÉVA SZEMÉLYÉBEN MOTIVÁLT GYÓGYTORNÁSSZAL BŐVÜLT SZAKMAI STÁBUNK

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2022. augusztus 31. - 16:45

Nagy örömmel tölt el minket, hogy egy elszánt és pozitív mentalitású gyógytornászt üdvözülhetünk az Újpest fedélzetén. Ha kíváncsiak vagytok arra, hogy új szakemberünk milyen területeken próbálta ki magát eddig, és hogy mit imád a legjobban a hivatásában, akkor nincs más teendőtök, mint elolvasni a vele készült interjút.

Mikor és minek a hatására döntöttél a gyógytornász hivatás mellett?

Amikor tudatosult bennem, hogy számomra ezen a szakterületen találkozik a legszebb formában a sport és a tudomány, az a két témakör, ami mindig is érdekelt.

Melyik egyetemen tanultál?

A Semmelweis Egyetem gyógytornász szakirányán szereztem meg a diplomámat.

Ezelőtt hol és milyen területeken próbálhattad ki magad, mint gyógytornász?

Az Újpest előtt magánrendelőkben dolgoztam, illetve dolgozom. Nagyon változatos mozgásszervi kórképekkel keresnek meg a pácienseim, kezdve a reumatológia bántalmaktól egészen a traumás esetekig. Ezek mellett a sportsérülések mindig is nagy százalékát tették ki a munkámnak.

Hogyan fogadtad az Újpest megkeresését?

Nagyon örültem a megkeresésnek, nem gondolkodtam sokat, hogy elvállaljam-e. Megtiszteltetés egy ilyen nagy múltú klubnak a sikereit segíteni.

Milyen célkitűzésekkel érkeztél a lila-fehérekhez?

Minden erőmmel azon leszek, hogy az Újpest röplabdázói magas szintű fizioterápiás ellátást kapjanak. Emellett személyes célom, hogy a játékosok, legyen szó utánpótlás vagy felnőtt korosztályról, tudatosan, többet foglalkozzanak a sérülések megelőzésével, jobban értsék a testük működését, és eszerint dolgozzanak az edzéseken. Az edukáció elengedhetetlen.

A mátraházi edzőtáborunkban foglalkoztál már utánpótlás játékosainkkal is. Milyen eddig a közös munka a lányokkal és a szakmai stábbal?

A lányokkal eddig nagyon jó hangulatban teltek a közös órák. Jelenleg az alapokat frissítjük fel a nyári kihagyás után. Örülök, hogy sok az elhivatott tekintetet a csapatokban. A szakmai stáb az első perctől kezdve nagyon befogadó volt, gyorsan megtaláltuk a közös hangot. Jól összefogott rendszerbe érkeztem, ahol nem lesz nehéz együttműködni a közös cél érdekében.

Mit szeretsz a munkádban a legjobban?

El tudok veszni egy mozdulat szépségében. A gyógytorna az esztétika, a tudomány és a sport közös keresztmetszete. Mindig is örökmozgó voltam és nagyon érdekeltek a természettudományok is, ebből kifolyólag számomra ez a szakterület tökéletes, hogy kiteljesedjek; megélhetem a gyakorlatias oldalamat, és egyidőben fókuszálhatok az elméleti tudásom bővítésére.  

A szabadidődben mit szoktál csinálni?

Mozogni! :D Nagyon szeretek sportolni, amit hetente legalább ötször meg is teszek. Kedvenceim között van a futás, a konditermi edzések és a jóga. Ezenkívül a sütés-főzés szerelmese vagyok, szívesen készítek finom falatokat a szeretteimnek.

Van esetleg egy olyan mottód, amelyet egész életed során próbáltál követni?

Több olyan mondat, mottó is van, amit időről időre jó, ha elmormol magában az ember. Az egyik kedvencem a „Csináld szenvedéllyel vagy sehogy!”. Fontos, hogy legyen az életünkben egy-egy intenzív terület, ami komoly húzóerővé válik, ha foglalkozunk vele. Egy másik, amit most itt hagynék a „Ha nem lehet úgy, ahogy akarom, akkor akarom úgy, ahogy lehet!”

 

Üdvözlünk az Újpest csapatában Vica!

 

Írta: Kovács Lilla