JÖVŐRE INDULUNK AZ NB1-BEN IS!

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2022. augusztus 23. - 18:30

A Magyar Röplabda Szövetség által nyilvánosságra hozott 2022/23-as bajnoki szezonra vonatkozó versenykiírás alapján az extraligás együttesek fiókcsapatai indulási jogot kapnak az NB1-ben. Az új szabályrendszernek köszönhetően a 2001. január 1. és a 2006. december 31. között született röplabdázók az adott egyesület NB1-es fiókcsapatában mérettethetik meg magukat, így segítve a játékosokat az idősebb korosztályú utánpótlás bajnokságok és az Extraliga közötti szintkülönbséghez való alkalmazkodáshoz. Továbbá az új szabályok alapján a Női felnőtt Nemzeti Bajnokság Extraliga osztályának fiókcsapataiban mérkőzésenként 1 fő szerepeltethető, aki 2007. január 1. és 2008. december 31. között született, valamint 1 fő, aki 2000. január 1. és 2000. december 31. között született.

„Nagy lépésnek tartom, hogy a Magyar Röplabda Szövetség az utánpótlás bajnokságokat illetően meghozta ezt a jelentős döntést. Tapasztalataim szerint a klub szinten zajló évközi U19-es és U21-es bajnokságnak a színvonala nem igazán érte el a kívánt hatást a fiatal játékosok előrelépését nézve. Éppen ezért örömmel tölt el, hogy az új szabályrendszernek köszönhetően nívósabb mérkőzéseket tudunk majd játszani év közben, ami pedig a lányok magasabb ívű fejlődését fogja szolgálni. Szeretnénk ennek a lehetőségnek minden percét kihasználni. Tisztában vagyunk azzal, hogy nem lesz egy könnyű menet, illetve sok tapasztalatot kell még szereznünk ahhoz, hogy a NB1 tempóját és erejét követni tudjuk. Mint ahogy a többi utánpótlás korosztálynak, ennek is meghatározó szerepet játszanak a hatékony játékpercek, valamint a kiélezett meccsszituációkban való rutinszerzés lehetősége. Az előbbiekben említett tudás birtokában elszánt utánpótláskorú játékosaink már könnyebben képesek az extraligás csapatunkba beharcolni magukat, és elérni azt a szintet, amellyel majd ott érvényesülni tudnak.” mondta Selmeczi Zsuzsanna, aki a jövő szezonban az U20-as csapatunk mellett az NB1-es együttesünk vezetőedzőjeként is fog tevékenykedni.

NB1-es fiókcsapatunk már megkezdte a felkészülést a 2022/23-as szezonra. Lányaink jelenleg Mátraházán edzőtáboroznak, ahol labdás és erőnléti edzéseken vesznek részt.

Selmeczi Zsuzsanna csapata október 16-án 18.00-kor hazai pályán látja vendégül a Jászberény együttesét. Szeretettel várunk minden kedves szurkolót!

A további mérkőzés időpontokért kattintsatok az alábbi linkre!

https://www.hunvolley.info/pr_a/920/003/p_003.asp?p_sportszervezet_kod=166&p_csapat_fo_kod=33&p_evad_kod=2022&p_nev=UTEPROFISPORTSZOLGALTATOESKERESKEDELMIKORLATOLTFELELOSSEGUTARSASAGBUDAPEST

 

Hajrá UTE!

 

Írta: Kovács Lilla