Kettős győzelemmel jutott tovább röplabda csapatunk a Magyar Kupában!

Szerző: 
admin
Datum: 
2018. november 01. - 11:30

Női röplabda csapatunk – az Extra Liga „tagsága” miatt – csak a nyolcaddöntőben lépett először pályára a Magyar Kupában, ahol ellenfelünk a Hungast-Haladás csapata volt. Az odavágó mérkőzésre október 17-én a Tungsram Csarnokban kerül sor, és ez „sima”, 3:0-s lila-fehér sikerrel ért véget. A visszavágót október 31-én, Szombathelyen rendezték meg.

Az első szettben nem kezdtünk túl jól, 5:1-es hazai vezetést követően fordítottunk 7:5-re. Szinte végig nálunk volt az előny a játékrész hátralevő részében, ám a végjátékban megint megtorpantunk, és 21:23-at követően mindössze 27:29-re tudtunk csak nyerni.

A második játszmában fordult a kocka, és a hazaiak bírták jobban a végét, így 25:22-re nyertek, és kiegyenlítettek összesítésben (1:1). A harmadik szettben is a Szombathelynél volt az előny (7:5, 14:9, 19:17), majd ismét csak egy nagy hajrát kivágva 23:20-ről feljöttünk, ám az utolsó pillanatokban megint nem koncentráltunk eléggé, így ez a szett is a „zöldeké” lett (26:24), így megfordították az állást (2:1).

A negyedik játékrészben is megmaradt a hazaiak lelkesedése és fegyelmezett játéka, aminek eredményeképpen 13:9-re, és 15:12-re is vezettek már. Ekkor azonban átvettük a játék irányítását, és 17:16-ra, majd 19:19-re zárkóztunk fel. 24:24-nél ismét nagyot kellett küzdenünk, de ezúttal mi örülhettünk a végén, és 24:26-ra nyertünk, így egy pontot szereztünk, ami azt jelentette, hogy az ötödik szett eredményétől függetlenül továbbjutottunk a negyeddöntőbe. Mivel ezt a Szombathely is tudta, így az utolsó játékrészre már mindenkit a pályára küldött, aminek egy 2:15-ös eredmény lett a vége a javunkra, így 2:3-ra nyertük a mérkőzést.

Vezetőedzőnket a mérkőzés másnapján sikerült utolérni, és a nagyon hajnali hazaérkezés ellenére készségesen állt rendelkezésünkre: „Nem kifogásokat szeretnék keresni az eredményre, de a mérkőzés előtt néhány játékosom már betegséggel küzdött, ennek ellenére is vállalták a játékot, és így sikerült megnyernünk a találkozót 3:2-re, aminek természetesen nagyon örülök. A lényeg, hogy továbbjutottunk, látom a hibákat, megvannak az okai, így meg is tudjuk oldani ezeket. Ami fontos, hogy még több odaadásra és alázatra van szükség a lányoktól, hogy a siker felé tudjunk menni. Ha valaki ezt megérti, akkor onnantól kezdve tud hasznos tagja lenni a csapatnak. Az elmúlt éveket tekintve úgy mentünk bele ebbe az találkozóba, hogy fontos az eredmény. Tudtuk, hogy az ellenfelünk igazolt két új játékost, aminek egyenes következménye, hogy a játékuk is megváltozott. Úgy gondolom, a hazaiak nagyon bíztak abban, hogy meg tudnak minket verni 3:1-re, és az ötödik szettben majd lesz ami lesz. A negyedik szettben minket is nyomott a tét, hiszen mindenkiben élénken élt a tavalyi, aranyszettes vereség. Mindig azt mondom a lányoknak a mérkőzések előtt, hogy ne azzal foglalkozzanak, ki az ellenfél, hanem hogy hozzák ki magukból a 100%-ot a pályán. Ha ennek ellenére sem nyerünk, akkor is úgy jöhetünk le, hogy mi mindent megtettünk. De amíg nem tudjuk kiadni magunkból a maximumot, addig sosem leszek elégedett.

A negyeddöntőben ellenfelünk a MÁV Előre – Switelsky-BRSE összecsapás győztese lesz. Ezt a találkozót november 10-ig kell lejátszani.

HAJRÁ UTE!