Magyar kupa, elődöntő- vereség az odavágón

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. január 16. - 11:00

A Vassas othonába látogattunk tegnap, a Magyar kupa elődöntő első mérkőzésére. Az előjelek nem voltak túl ideálisak a csapatot ért változások miatt, az új igazolásunk pedig még nem tudott pályára lépni, mivel 1 nappal a mérkőzés előtt éérkezett. Természetesen ezek ellenére a lányok mindent megtettek, hogy teljes elszántsággal és lendülettel készüljenek a mérkőzésre.

Az első szett álomszerűen is indult, meglódultak a mieink és már 2-8-at is mutatott a kijelző. Természetesen a hazaiak időkéréssel törték meg a lendületünket és sikerült is helyrerázni magukat, 11-11-re kiegyenlítettek. Utána is még meg tudtunk lépni kicsit, 13-16-ra, de a Vasas nem engedte, hogy mégegyszer tetemes előnyt gyűjtsenek a lányok. 20-19-nél a Vasas tudott jobban koncentrálni, lépett meg és 25-20-ra hozta az első szettet.

A második játékban a mieink "aludtak" el kicsit az elején, valószínűleg az első szett elvesztése hagyott nyomot a fejekben, mert már 7-1-re is vezetett a Vasas. Szerencsére a lányok akarása, az időkérések és a cserék megtették hatásukat, visszakapaszkodtak a játékba a mieink sokszor látványo, meglepő pontokkal és játékkal. 15-15-nél lett egyenlő, onnan fej- fej mellett haladtak a csapatok, de végül 27-29-el egyenlítettünk.

Ez annyira megdobta a lányokat, hogy a harmadik szettben hengereltek, a Vasas nem nagyon tudott szóhoz jutni, magabiztos, lendületes játékkal meneteltek a miaink, folymatosan növelve az előnyt, majd végül 17-25-re megnyerték a harmadik szettet, ezzel fordítottak a mérkőzés állásán.
A negyedik játékrészben is kitartott a lendület, de sajnos Sarah Chase sérülése megzavarta a csapatot, így a Vasas a cseréivel és frissítésével ránk erőltette a játékát és simán 25-15-re nyerték a negyedik szettet.
A döntő, ötödik játék is szoros csatát hozott, de a vége a Vasasnak jött ki jobban így 15-13-ra nyerte a szettet és ezzel 3-2-re a mérkőzést.

Alakulhatott volna másképp is az eredmény, de természetesen nincs veszve semmi, 29-én visszavágó a Szilágyi úton.

Kántor Sándor így értékelt:
"Változatos mérkőzést játszottunk a Vasassal, nagy taktikai csata volt, hol mi voltunk lépéselőnyben, hol ők. Sajnos a negyedik szettben megsérült az egyik játékosom, ez benne van a röplabdában, ez is közrejátszott abban, hogy elveszítettük az ötödik játszmát. Több volt ebben a mérkőzésben, az első szett végjátékában például túl türelmesek voltunk, kikényszerített hibákból akartunk pontokat szerezni, nem pedig megöltük a labdákat. Egy ilyen csapat ellen ez nem fér bele. Azt gondolom, jó mérkőzést láthattak a nézők, a visszavágón kiderül, melyik csapat jut döntőbe."

Hajrá Lilák!