Maurer Katalin: Megtisztelő érzés volt, hogy dobogóra állhattam

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. február 29. - 13:15

Interjú csapatunk ifjú liberójával a Magyar Kupa szereplésről és a csapat további célkitűzéseiről

UTE Volley: Hogyan élted meg a Jászberény elleni Kupa bronzmeccset?
Maurer Katalin: Motiváltan és pozitív hangulatban vártam a Jászberény elleni mérkőzésünket, mivel most vettem először részt a Magyar Kupa döntőjében. Ami az egyéni játékomat illeti próbáltam fejben végig venni a fogadást és a mezőnyvédekezést, így határozottan tudtam játszani a mérkőzésen. Véleményem szerint jobban ment a nyitásfogadás, ennek köszönhetően még boldogabb hangulatban örültem a csapat pontjainak. Ha a csapat játékát igyekszem górcső alá venni, akkor azt mondhatom, hogy a Jászberény ellen fegyelmezetten tartottuk a megbeszélt taktikát, és küzdöttünk minden labdáért. A harmadik szettben hátrányból tudunk felállni, ami hatalmas önbizalmat adott a csapatnak a szezon hátralévő részében.

U.V. Milyen érzés volt a dobogón állni az Újpest színeiben?
M.K. Megtisztelő érzés volt, hogy a csapattal egy győztes meccs után a dobogóra állhattam. Miután a nyakunkba akasztották a bronzérmet, úgy éreztem, hogy a kemény munkánknak most megízlelhettük a gyümölcsét. A fantasztikus szurkolótáborunk az eredményhirdetésen is fergeteges atmoszférát teremtett a Continental Arénában. Nagyon büszke voltam arra, hogy a lila fehér család tagja lehetek!

U.V. Mit gondolsz, mennyit fejlődött a csapat a kezdeti edzőmeccsektől egészen a bronzmeccsig?
M.K. Úgy érzem, hogy folyamatos fejlődésen megyünk keresztül a szezon eleje óta. Gondolok itt a játék minden technikai elemére, illetve arra, hogy a csapat az edzéseken és a meccseken is sokkal felszabadultabban játszik, ami pedig nagy mértékben segíti a közös sikerek elérését.

U.V. Szerinted mi volt kulcsa a Nyíregyháza ellen aratott 3:0-ás győzelemnek?
M.K. A csapat motiváltsága, küzdése, lelkesedése és fegyelmezett játéka volt a kulcs a Nyíregyháza elleni rangadón.

U.V. Ezután a mérkőzés után hogyan látod, milyen esélyei vannak a csapatnak a legjobb négybe kerülni?
M.K. Alapvetően ez több tényezőtől is függ. Őszintén szólva nagyon bizakodom, hogy a csapatnak sikerül kivívnia a bajnokságban a négybe kerülést, ezzel birtokolva az éremszerzés lehetőségét.

U.V. Milyen céljaid vannak a szezon további részét illetően?
M.K. Szeretnék a játék minden elemében fejlődni. Célomnak nevezném meg azt is, hogy minél színvonalasabb játékot tudjak felvinni a pályára az edzéseken, a meccseken, ezzel maximálisan segítve a csapat munkáját.

Hajrá LILÁK!!!

Kovacs Lilla