OGYB helyosztó UTE/B

Szerző: 
Herr Zsuzsanna
Datum: 
2018. május 29. - 13:15

2018. május 19-én a Csokonaiban játszotta gyermek „B” csapatunk az idei utolsó Országos fordulóját. A tét a 25-28. helyek eldöntése. Sajnos az már a szeptemberi sorsoláskor eldőlt, hogy B csapatunk igen nehéz helyzetbe került.  Az alapszakasz első két tornáján a Nyíregyháza (OGYB 4. hely), Budaőrs és HTE csapataival kerültünk egy csoportba. A Nyírségiektől mind kétszer sima vereséget szenvedtünk. A Budaőrs csapatától a saját pályájukon 3-0-s vereséget szenvedtünk októberben. Novemberben hiába vágtunk vissza, egy szettel így is ők voltak jobbak és ők kerültek az 1-24 csapatai közé. Nekünk így már októberben eldőlt, hogy csak legjobb esetben is a 24. helyért küzdhetünk.

Ezt követően nem maradt más célunk, mint a 25. hely megszerzése. Mind a középszakaszból és az elődöntőből csoport elsőként kerültünk tovább. Az utolsó helyosztó tornán négy csapat körmérkőzéssel döntötte el a 25-29. helyezéseket.

Szombat reggeli első mérkőzésünket a hasonló sorsra jutó Jászberény csapatával vívtuk. Velük az év folyamán a márciusi szegedi tornán találkoztunk, ahol jó játékkal hajtottunk fejet jobb ellenfelünkkel szemben, akik végül az előkelő 4. helyen végeztek.

Az első szettben végig fej-fej mellett szereztük pontjainkat. Ellenfelünknek már játszmalabdájuk is volt, melyet előszőr hárítottunk, majd fordítottunk és 27-25-re nyertük a szettet. A második etap is hasonlóan alakult, de ott már a végjátékot mi irányítottuk és 25-22-vel zártuk. A harmadikban is hasonlóan alakult minden. Végül szoros pontaránnyal ezt is sikerült megnyernünk. 27-25. Így legerősebbnek tűnő ellenfelünket 3-0 arányban vertük.

UTE – Jászberényi RK 3-0 (25, 22, 25)

Következett 2 mérkőzésnyi szünet. Közben ebédre elfogyasztottuk jól megérdemelt pizzánkat.

Második ellenfelünk, a Debreceni csapat volt. Lányaink jól játszottak. Mind szervákban, mezőnyben és támadásban megmutatták erejüket. Minden játékosunk pályára léphetett. Még mini korosztályból meghívott újoncaink is helyt álltak.

UTE – DEAC 3-0 (13, 9, 18)

Még egy meccsszünetünk következett, melyet csapat fagyizással töltöttünk.

Utolsó ellenfelünk a Szombathely csapata volt. Velük a két elődöntő tornán már találkoztunk. Ellenfelünk a nap végére elfáradt, így nem tanúsított nagyobb ellenállást. Ismét minden játékosunk kapott lehetőséget a bizonyításra, melyet meg is háláltak.

UTE – SzoESE 3-0 (22, 17, 23)

Ennek a korosztálynak véget ért a 2017-2018 bajnoki szezon. Öröm volt látni a lányok játékát. Annak minden elemében kiemelkedőt mutattak ezen a tornán. Jól szerváltak, látványosan mezőnyöztek, még a bordásfalról is visszajátszották a labdát. Bátor és okos támadásokat hajtottak végre mind a hálótól és a hátsó sorból is. A tavaly még mini pályán versenyző játékosaink (2004-es születésűek) is jól helyt álltak a nagy pályán. Megtanulták a forgást, helyezkedést és a nagypályás játék alapjait. Újonc miniseink is nagyon igyekeztek, figyeltek társaikra és gyorsan felvették a csapat ritmusát. Reméljük, jó hasznát veszik a mai napi szereplésüket jövő évi, immár nagypályás játékukban.

UTE/B:

Szandányi Ivett, Cseh Nikolett, Csákány Blanka, Kóka Zsófia, Dergez Alexa, Fáy Nikolett, Kató Anna, Nagy Kinga, Frajnocics Csenge, Laskovics Lilla, Adorján Boglárka, Daoda Szonja, Nyáry Jácinta

Edző: Herr Zsuzsanna