Országos Mini Kupa: változtak a szabályok

Szerző: 
admin
Datum: 
2010. január 04. - 22:45

Fiú és leány Országos Mini Kupa (OMK)

2010. évi versenykiírása
 
részlet a versenykiírásból:
A mérkőzésen játszmánként legfeljebb 4 cserelehetőség van. A mérkőzés első játszmájában pályára lépő kezdő-, vagy cserejátékos a második játszmában nem szerepelhet. Ez a szabály a SZUPERMINI korosztályban, az első játszmában pályára lépő játékosok közül kettőre nem vonatkozik. A mérkőzés harmadik játszmájában bárki szerepelhet. Az első játszmában szerepelt kezdő- és cserejátékosokat a jegyzőkönyvben a játszma végén jelölni kell. A játékosok első és második játszmában történő
összeállítása mérkőzésenként változhat.

Valamennyi korosztályban játék közben 4 főnek

kell a pályán tartózkodnia. (a szupermini eddig 3 fős volt)
A mérkőzéseket az egyes versenyszámokban az alábbi méretű pályákon kell lebonyolítani.
SZUPERMINI: 12 m hosszú x 6 m széles (térfelenként 6 m x 6 m), a hálótól 5 m távolságra nyitóvonalat kell kijelölni. A nyitás pillanatában a játékosoknak a nyitóvonal előtt kell tartózkodniuk, kivéve a nyitó játékost. ( pálya paraméterei eddig ezek voltak: 9 x 6, térfelenként 4,5 x 6 ) 
MINI és KISMINI: 14 m hosszú x 7 m széles (térfelenként 7 m x 7 m). (a kismini méretei pedig ezek voltak: 12 x 6, térfelenként 6 x 6)

 A háló magassága mindhárom korosztályban 215 cm.

(a háló magassága szupermini korosztáyban 224 cm, kismini korosztályban 210 cm volt)

Ki nem állónak kell tekinteni azt a csapatot, amely a mérkőzés megadott időpontjában egyáltalán nem, vagy kevesebb, mint 8 (mini, kismini), illetve 6 (szupermini) játékossal jelenik meg. A ki nem állónak tekintett csapat elveszíti a mérkőzést 0:3 (0:75) arányban és nem kapja meg a vesztesnek járó bajnoki pontot. Ismétlődés esetén a vétkes csapatot a Versenybíróság törli, és eredményeit megsemmisíti.

 
A mérkőzéseket GALA típusú labdával kell játszani, amelyet a csapatoknak kell hozni magukkal.  :- )))))