Pont nélkül távozott a Nyíregyháza

Szerző: 
Kiss Adrienn
Datum: 
2020. február 24. - 12:45

A Magyar Kupában megszerzett bronzérem után, egy hét szünet volt a bajnokságban. Február 22-én léptek újra pályára a lányok, nem is akármilyen mérkőzésen, a kupa ezüstérmes, jelenleg is a tabella élmezőnyében lévő Fatum- Nyíregyházát fogadták a Szilágyi utcában.
Vegyes érzésekkel vártuk a találkozót, mert tudtuk, hogy a Nyíregyháza erős csapat, annak ellenére, hogy időközben egy edzőváltáson estek át, nálunk pedig sérülések, betegségek „tizedelik” a csapatot.

Az Extraliga harmadik körének első meccsén sima 3-0-s vereséget szenvedtünk Békéscsabán, amivel még messzebb kerültünk a legjobb négytől.
Ennek ellenére természetesen nem feltartott kézzel mentek ki a lányok a pályára, sőt…

Az első szett elején ugyan nem úgy nézett ki a játék, hogy akkor itt most felrobbantjuk a csarnokot. A vendégek bekezdtek és hirtelen 1-4-et mutatott a kijelző, ami hamar 4-10-re változott, amikor is vezetőedzőnk, Kántor Sándor kikérte első idejét. Ez kicsit megnyugtatta a lányokat, akik folyamatosan kezdtek el felzárkózni . 17-19-nél a vendégek kértek időt, de ennek ellenére beértük a nyírségieket 20-20-nál, ahol is már fordítani is tudtak a lányok. 22-22-nél még egál volt, de aztán 25-23-ra sikerült behúzni az első szettet.

A második szettben az látszott a csapaton, hogy természetesen lendületet adott nekik az első szettbeli talpra állás és hogy sikerült megnyerni a szettet, mert felszabadultabban játszották a játékot. Már a játszma eleján magukhoz ragadták a kezdeményezést, 4-2, ekkor már időt kértek a vendégek, amit aztán ki se engedtek a kezükből. 11-5-nél ismét időkérés akasztotta meg a játékot, de nem a mieinket. Bagyinka Fanni a szünet után kettő ásszal folytatta a meccset, így már 13-5öt is láthatott a szép számban kilátogató közönség. Folyamatosan 7-8 pontos különbséget tartva a végjátékban kicsit kiengedtek a lányok, de 25-19-re nyertek és máris 2-0 lett a mérkőzés állása.

A harmadik szettben kicsit megnyugodtunk, vagy kicsit jobban, de a mérkőzést nem veszélyeztette. Végig fej- fej mellett haladtak a csapatok, egyikük sem tudott 2 pontnál nagyobb előnyre szert tenni. A hajrában aztán 22-22- nél a mieink tudtak jobban koncentrálni és hiába a Fatum időkérés, 25-22-vel nyerték a szettet, ezzel pedig a mérkőzést is.

UTE- FATUM Nyíregyháza: 3-0
Kántor Sándor így értékelte a látottakat:
„Nem kezdtük jól a mérkőzést, de az első szett végére sikerült ledolgozni a hatpontos hátrányt, amit összeszedtünk. Utána öröm-röplabdát játszottunk, és a szurkolók segítségével végül megszereztük a győzelmet. Igaz, hogy 3:0 lett végeredmény, de izgalmas összecsapást nyertünk. Ez a találkozó jó hírverése volt a sportágnak itt, Újpesten.”

Folytatás 1 hét múlva Budaörsön az MTK vendégeként. A győzelem mondhatni kötelező, bár nem lesz könnyű dolga a lányoknak.

Gratulálunk! Hajrá Lilák!!!