Szettgyőzelemig jutottunk Finnországban!

Szerző: 
admin
Datum: 
2018. november 29. - 06:45

Szerdán Finnországban játszotta le hat év után az első Challenge Kupa mérkőzését röplabda csapatunk, ellenfelünk a Pölkky Kuusamo együttese volt.

Pölkky Kuusamo–UTE 3:1 (-22,24,17,21)

Az első szettben magabiztosan kezdtünk, bár a hazaiak szerezték meg a vezetést, gyorsan fordítottunk 4:5-re, és innentől kezdve egészen a végjátékig nálunk volt az előny. 6:9-nél időt kért a finn csapat, majd 14:18-nál szintén így tettek. A második segített inkább a Kuusamonak, mert a szett vége nagyon szoros lett, sőt, még 21:20-ra vezettek is. Ekkor azonban fordítottunk, majd Nagy Viktória két jó nyitásának köszönhetően újra két ponttal elléptünk. A végén háromra növeltük az előnyünket, és 22:25-re nyertünk.

A második játékrész nem kezdődött jól, hiszen 3:0-s hazai vezetésnél időt kértünk, majd sikerült ugyan pontokat szereznünk, de a Kuusamo ellépett 6:3-ra. Ekkor újra visszatértünk a helyes útra, összeállt a játékunk, és 8:6-ról fordítottunk 8:9-re, ami után a hazaiak is időt kértek. Ekkor egy-egy pontot szerezve mentek előre a csapatok, egészen 11:11-ig, amikor is újra elkezdtünk hibázni, amit ellenfelünk ki is használt, és 15:12-re módosította az állást. Ekkor megint időt kértünk, és 18:17-re zárkóztunk fel, amikor ismét a hazai együttes rendelt el egy kis pauzát. Ekkor megint jött az „idegek” harca, és felváltva estek a pontok. Sajnos 24:24-nél kétszer is hibáztunk, így 26:24-re nyert a hazai együttes, és kiegyenlített összesítésben.

A harmadik szett sajnos nem rólunk szólt …. bár nem kezdtünk rosszul, hiszen 3:2-nél és 8:7-nél még szoros volt az állás, 11:7-nél már tetemes előnyre tett szert a hazai együttes, ami után időt kértünk. 14:8-nál sajnos megint mi kértünk szünetet, de most ez sem segített, és a kevesebbet hibázó csapat 25:17-re nyerte a szettet, így megfordította az állást (2:1).

A negyedik játszma sem úgy kezdődött, ahogy azt szerettük volna, hiszen 9:3-nál már a második idejét is ki kellett kérni vezetőedzőnknek. Ezt követően a hazaiak is így tettek 9:6-nál, majd egészen 14:14-ig zárkóztunk fel. 20:18-ig szorossá tudtuk tenni a mérkőzést, ám ekkor megint jöttek a hibák, amit ellenfelünk „megköszönt”, így 25:21-re és 3:1-re győztek.

Vezetőedzőnk, Kántor Sándor így nyilatkozott a mérkőzés után: „Amíg megadjuk az esélyt az ellenfelünknek arra, hogy hátrányból felálljon, ameddig nem a mérkőzés végéig koncentrálunk, addig nem tudunk majd továbblépni a saját árnyékunkon. Ha azt a játékot, amit az első szettben nyújtottunk még 20-30 perccel tovább tudjuk hozni, akkor sokkal simább lehetett volna a találkozó. Meg kell tanulniuk a lányoknak, hogy semmilyen esetben sem szabad esélyt adni az ellenfeleknek ahhoz, hogy mentálisan fölénk kerekedjenek. Sajnos mi megadtuk nekik ma este, éltek vele, a végén pedig már „elsült a kezük”. Ami még nagyon fontos a visszavágóra, hogy a találkozó nem addig fog tartani, hogy nyerünk 3:0-ra, vagy 3:1-re, hanem ameddig a játékvezető kétszer nem fúj bele a sípjába. Ezúton is szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy ilyen messzire is elkísérték a csapatot, és végig buzdították őket a mérkőzés alatt. Tegyék ezt a visszavágón is!

A továbbjutáshoz arra van szükségünk, hogy a hazai mérkőzésen 3:0-ra vagy 3:1-re győzzünk rendes játékidőben, majd a mindent eldöntő aranyszettben is mi diadalmaskodjunk. Minden más esetben a finn csapat jut tovább. A visszavágóra jövő hét szerdán, december 5-én, 18 órai kezdettel kerül sor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnokában.

HAJRÁ UTE!