SZILVÁCSKU ANNA LILLA AZ U16-OS VÁLOGATOTTBAN

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2021. november 08. - 11:00

Kőnig Gábor, szövetségi kapitány októberben Szilvácsku Anna Lillát is meghívta a serdülő válogatott bő keretébe. Szilva elmesélte nekünk, hogy hogyan tudta meg a nagy hírt, illetve azt is elárulta, hogy milyen célokkal vágott neki a válogatottban való szerepléshez. 

 

U. V. Októberben meghívást kaptál a Kőnig Gábor által vezetett U16-os magyar női röplabda válogatottba. Hogyan tudtad meg a nagy hírt, és milyen érzések kavarogtak benned, amikor meghallottad, hogy bekerültél a bő keretbe?

Sz. L. Egyik reggel kaptuk meg az e-mailt, örültem a hírnek, és kíváncsisággal töltött el, hogy milyen lesz azzal az edzői stábbal dolgozni, akikkel még nem találkoztam.

U. V. Milyen célokkal vágtál neki a válogatottban való szerepléshez?

Sz. L. A célom az volt, hogy segítsem a válogatott csapattársaim munkáját a tőlem telhető legjobb játékkal, és  megfeleljek magamnak, illetve az ottani stábnak is.

U. V. Hogy telt az októberi összetartás? Milyenek voltak az edzések, sikerült összebarátkozni a csapattársakkal?

Sz. L. Nekem nagyon tetszettek az edzések, mivel jó hangulatban teltek.  A lányokkal is hamar megtaláltam a közös hangot, mert már régen is játszottunk együtt az U14-es válogatottban. Habár a végére kicsit elfáradtam, de azt mondhatom, hogy jól telt az ott töltött idő.

U. V. Szerinted mik azok az erősségeid, amelyekkel hatékonyan tudod irányítani a válogatott csapatot feladóként?

Sz. L. Még bőven van miben fejlődnöm, de próbálok mindig maximálisan odafigyelni, hogy átlássam a pályát, és okos döntéseket hozzak. A válogatott csapatban nagyon jó irányítónak lenni, mert a lányok ügyesek emiatt a jó feladásoknak meg van az eredménye.

U. V. Hogy érzed a válogatottban tanultakat mennyire tudod majd kamatoztatni az újpesti U16-os edzéseken és mérkőzéseken?

Sz. L. Leginkább ugyanazokat a technikákat alkalmaztuk a táborban, mint az újpesti edzéseken. De persze tanultam új dolgokat is, amiket biztosan kamatoztatni fogok a jövőben.

 

Gratulálunk fiatal tehetségüknek! Büszkék vagyunk, hogy egy újabb ifjú újpesti  kiválóság került be korosztályában az ország legjobbjai közé.

Hajrá UTE!

 

Készítette:Kovács Lilla