TOVÁBBRA IS HORVÁTH ANDRÁS IRÁNYÍTJA FELNŐTT CSAPATUNKAT

Szerző: 
lilafeher7
Datum: 
2022. május 31. - 17:45

Horváth András a 2022/23-as évadban is marad az UTE felnőtt női röplabdacsapat vezetőedzője. A rendkívül elszánt tréner értékelte az idei szezont, valamint arról is nyilatkozott, hogy milyen szempontokat vesz figyelembe a jövő évi keret játékosainak kiválasztásakor, illetve a 2022/23-as célkitűzésekről is mesélt nekünk.

Hogyan értékelnéd a 2021/22-es szezont?

Egy nagyon nehéz szezonon vagyunk túl. Sok betegség többször is nehezítette a felkészülésünket, melyben a legnagyobb probléma az volt, hogy részletekben jöttek ezek a betegséghullámok, így rengeteg kihagyásunk volt. A decemberi MTK elleni mérkőzésen például egy teljesen felforgatott állásban kellett játszanunk, és emiatt volt, aki nem is a saját posztján röplabdázott. Ennek köszönhetően a csapatépítés is nehézkesebbé vált, sokkal hosszabb ideig tartott. Mindezek ellenére azt gondolom, hogy nagyon sokan bizonyítottak, és több játékos is jól, helyenként erőn felül teljesített.

Mennyire vagy elégedett a csapat által elért helyezésekkel a Magyar Kupában és a Magyar Bajnokságban?

Az Extraligában a reális célunk a tabella közepén való teljesítés volt, amit el is értünk. A bajnokságban egy kis szerencsével, és még egy kis plusz energiával talán sikerült volna előrébb is végeznünk. A Magyar Kupában a legjobb négy közé kerülésért végül a Balatonfüredet kaptuk, akik azt gondolom, hogy megérdemelten jutottak be végül a döntőbe.

A 2022/23-as szezonban is vezetőedzőként fogod irányítani a felnőtt csapat munkáját. Milyen szempontokat veszel figyelembe a 2022/23-as felnőtt keret játékosainak kiválasztáskor?

A csapatépítés az előző évhez hasonlóan fog zajlani. Próbáljuk a fiatal játékosaink nagy részét megtartani, illetve további ifjú tehetségekkel erősíteni a csapatot. Együttesünk egy jó lehetőség arra, hogy a fiatal kiválóságok megmutassák magukat az Extraligában. Az építkezést a vezetőséggel elkezdtük, hosszas beszélgetéseink voltak az elmúlt időszakban. Úgy érzem, jó úton járunk.

Milyen célkitűzésekkel indulsz neki a következő szezonnak?

A jövő évi célkitűzésünk természetesen az, hogy előrébb végezzünk, mint az idei szezonban. Ezért a lányok és az edzői stáb is mindent meg fog tenni. Reméljük, hogy minél több szurkolót tudunk majd bevonzani a mérkőzésekre, hiszen rengeteget segítettek az összecsapásokon.  Előfordult, hogy papírforma szerint nálunk erősebb csapatok elleni színvonalas mérkőzésekbe hajszolták a lányokat a lelátóról.

Jövőbeli célunk nem lehet más, mint, hogy kemény munkával bebizonyítsuk, igenis kell velünk számolni a bajnokságban és a kupában is, illetve azt, hogy az Újpest egy stabil, és harcos együttes.

Az UTE évről évre fejlődik mind infrastruktúrában, mind pedig utánpótlás szinten. Ezt az is bizonyítja, hogy ebben az évben is minden korosztályos utánpótlás csapatunk bejutott országos döntőbe. Ez nagyszerű eredmény, hiszen így a jövőben el fogunk tudni jutni arra a szintre, hogy több saját nevelésű játékos röplabdázik a felnőtt keretben.

Írta: Kovács Lilla