Velencei tábor

Szerző: 
Herr Zsuzsanna
Datum: 
2019. augusztus 10. - 12:30

Augusztus 5-9 között Velencén edző táboroztak az UTE röplabda szakosztályának szupermini, mini és gyermek korú játékosai. Közel 50 játékos, 6 edző irányításával vett részt az öt napos eseményen. Hétfőn reggel a Megyeri útról indultunk külön busszal.

A táborba érve, birtok vettük a már megszokott faházakat. Egy kis átmozgató sorverseny után fogyasztottuk el az ebédet. Étkezés után felfrissítettük magunkat a Velencei tóban. A délután folyamán már kiscsoportokba bontva edzettek a különböző korosztályú lányok. A telefonokat, csak úgy, mint eddig, begyűjtöttük. Csak esténként kapták vissza a lányok egy rövid időre.

 A többi napon is két edzés szerepelt a programunkban, ötszöri étkezéssel.

A tábor területén rendelkezésükre állt 2 strandröplabda pálya, egy kézilabda pálya és a kültéri kondipark.

A közeli velencei tó és homokos partja is jó edzés helyszínnek bizonyult. A röplabdákon kívül segítségünkre voltak, bólyák, gumiszalagok, ugrálókötelek, hengerek, kislabdák is.

Szabadidőnket is hasznosan töltöttük. Kedd este házi bajnokságot szerveztünk vegyes korosztályú csapatokkal.

A győztesek, a szintén táborozó focistákkal mérhették össze tudásukat. Szerda este egy csapatjátékot vezényelt le Krisztián a lányoknak a műanyag borítású kézilabda pályán, mely nagy sikert aratott a lányok körében.  

Csütörtök este, a szokásos táborzáró előadásokkal telt. A lányok kisebb, nagyobb csoportokban egy-egy rövid műsort adtak elő. Ez alól az edzők sem voltak kivételek. „Hosszú órákon” át begyakorolt énekes-táncos koreográfiát láthatott a közönség. A strandröplabda pályán edzőink „móresra” tanították a tábor focis növendékeit. A tábortüzünknél mályvacukor sütögetés sem maradhatott el.

Pénteken már csak egy edzés szerepelt a programban. Majd egy gyors pakolás és ebéd után indultunk haza. Az időjárás is kegyes volt hozzánk. Csak egy esős napunk volt, az is a csendespihenő alatt.

A tábor jó alkalom volt, hogy a lányok újra összerázódjanak, visszazökkenjenek az edzések ritmusába.